SXG 216

« SXG 326 SXG 216
SXG Serie
SXG 216
Vragen?
 • Beschrijving kort:

  Op zoek naar de maaimachine met geweldige grasopvangkwaliteiten? Dan kan dit de Iseki SXG 216 u bieden! Een machine uitgevoerd met een sterke 2 cilinder dieselmotor en een hydrostatische rijaandrijving is ontwikkeld voor een goede opvang van gras en blad onder vrijwel alle omstandigheden. De bestuurder heeft een comfortabele stoel ter beschikking zodat u moeiteloos het gras kunt maaien.

  Zie onderaan de werking van de SXG 216.

 • Downloads:

  Folder SXG maaiers

 • Product spec 01: Hydrostatische rijaandrijving
 • Product spec 02: 2 cilinder dieselmotor
 • Product spec 03: Maaien onder vrijwel alle omstandigheden
 • Product spec 04: Cardanaandrijving

Bediening

sxg 216 bedieningDoor de grote vlakke vloer kan men links en rechts gemakkelijk op – en afstappen. Alle bedieningshandel zijn binnen handbereik en laten zich gemakkelijk bedienen. Via twee rijpedalen wordt de hydrostatische rijaandrijving bediend. Zo kunt u snel de rijsnelheid aanpassen, tevens is het veranderen van rijrichting zeer gemakkelijk.

Motor

sxg 216 motorDe Iseki 2 cilinder dieselmotor levert een vermogen van 16 pk. Door het lage toerental worden vibraties en geluidsniveau tot een minimum beperkt. De tankinhoud van 18 liter zorgt ervoor dat u lang zonder te hoeven stoppen kunt maaien. De motorkap bestaat uit één stuk zodat u deze gemakkelijk kunt openen.

Maaidek

maaidek sxg 216Het maaidek van de SXG 216 is zo ontworpen dat het gras direct wordt afgevoerd naar de grasvanger. De messen worden via een cardan aangedreven waardoor er een maximale vermogensoverbrenging is. Onderhoudskosten worden door deze wijze van aandrijving ook nog een tot een minimum beperkt. De maaibreedte bedraagt 102 cm. De maaihoogte kan vanaf de zitplaats worden ingesteld.

Grasvanger

sxg 216 grasvangerDe grasvanger kan vanaf de zitplaats geledigd worden. Er is keuze uit een mechanisch kippend model en een elektrisch kippend model. De grasvanger heeft maar liefst een inhoud van 380 liter. Een akoestisch signaal informeert u als de grasvanger vol is. Dit wordt ook visueel aangegeven op het dashboard. De grasvanger kan ook eenvoudig worden verwijderd zodat een deflector of een mulchset gemonteerd kan worden.

SXG 216 werking