Nieuwe Iseki TG 6000 serie op de markt

tg 6000 serie 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juli 2015

Iseki brengt een nieuwe serie compacttrekkers op de markt namelijk de TG 6000 als opvolger van de TG 5000 serie.

De Iseki TG 6000 serie wordt geleverd in de vermogensklasse van 37 tot 67 pk. De zwaarste modellen zijn uitgevoerd met 4 cilinder Common Rail dieselmotoren. De lichtere modellen met 3 cilinder dieselmotoren.

Het model TG 6370 is uitgevoerd met unieke kernmerken die de bediening en productiviteit enorm verhogen. Zo is deze trekker uitgevoerd met een 8 traps Power Shift en Power shuttle systeem. Hierdoor kan zonder koppelen op- en teruggeschakeld worden. Ook kan onder belasting van vooruit naar achteruit geschakeld worden. In de zgn. ā€œDā€ mode stand zal de trekker automatisch in versnelling 4 opschakelen naar max. versnelling 8. Deze semi-automaat functie zal gebruikt worden voor transport. Deze transmissie biedt de voordelen van een hydrostatische transmissie en mechanische transmissie in 1 trekker. Standaard heeft deze trekker een aftakas management. Dit betekent dat, indien de herinrichting wordt geheven, de aftakas automatisch wordt uitgeschakeld. Bij het schakelen van vooruit naar achteruit zal de hefinrichting worden geheven en de aftakas worden uitgeschakeld.

De andere modellen hebben een hydrostatisch transmissie. Deze transmissie heeft 3 hoofdgroepen en per groep weer een high/low functie. Waarop je uiteindelijk op 6 groepen komt. Het voordeel is dat men onder last kan schakelen van low naar high. Tevens hebben de hydrostatisch aangedreven trekkers een elektronische cruise controle met een memory functie. Ook kan men zoals bij een auto, met kleine stappen de snelheid verhogen of verlagen. Belangrijk detail is dat je de rijsnelheid en aftakastoerental digitaal kunt aflezen op het dashboard.

Geinteresseerd in deze nieuwe compactrekker serie?

Kom dan naar de beurs GroenTechniek Holland te Biddinghuizen, Stand 2.02 Veld A